Tulpenweek

Alphen-Amsterdam-Haarlem-via Keukenhof nach Leiden-Aalsmeer-Gouda -Alphen

Beleef het kleurrijke Holland op zijn mooist! Tijdens onze meerdaagse tulpentoer in april en mei kunt u volop van dit oer-Hollandse fenomeen genieten. U bewondert honderden bloeiende soorten tulpen in de Keukenhof, bezichtigt een bloembollenkwekerij (specialist in narcissen en wildtulpen) en bezoekt de bloemenveiling 'Royal Flora Holland' in Aalsmeer. We doen de Oudhollandse steden Amsterdam, Haarlem, Leiden en Gouda aan en beleven tijdens onze vaar- en fietstochten live de bloeiende bollenvelden. Dus vergeet uw fototoestel niet!

Zaterdag: Alphen a/d Rijn
Inschepen in Alphen a/d Rijn om 16 uur. Onder het genot van een kopje koffie heten wij u van harte welkom en maakt u kennis met de bemanning en het programma. Na het avondeten kunt u nog een wandeling langs de Oude Rijn tot in het vernieuwde centrum van Alphen maken.

Zondag: Alphen-Amsterdam (25-35km per fiets)
De trossen gaan los voor onze eerste vaart op de Ali-B2. Het gaat over Aarkanaal en Amstel met zijn mooie buitenplaatsen naar Amsterdam. In Ouderkerk a/d Amstel gaan we van boord en fietsen door het "Amstelland" langs schilderachtige, slingerende riviertjes met als einddoel Amsterdam, waar het schip op een mooi plekje aan de buitenkant van de grachtengordel al is afgemeerd.
Liefhebbers kunnen nog een heerlijke avondwandeling langs de Amstel en de Amsterdamse grachten maken.

Maandag: Amsterdam-Haarlem
De Ali-B2 brengt ons door de Amsterdamse Grachten naar het Oosterdok, onze tweede centraal gelegen afmeerplaats in Amsterdam. Vanaf ca. 11.00 uur vrije tijd.
Vanaf 16 uur staat nog een mooie vaartocht van 2,5 uur op het programma. We verlaten Amsterdam en varen door het havengebied, het Noordzeekanaal en Spaarne naar Haarlem.
Na het avondeten nodigt het prachtige Haarlem tot een wandeling uit. Vele bezienswaardigheden zoals de Grote markt met de St. Bavokerk en de vele hofjes getuigen van een rijk verleden.

Dinsdag: Haarlem-Keukenhof-Leiden (hele fietsdag: 42km)
Na het ontbijt fietsen we in door het hart van de Bollenstreek langs kleurrijke tulpen- en hyacintenvelden.
We bezoeken onderweg de beroemde 'Keukenhof' waar meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei staan met wel 800 verschillende soorten tulpen. Het thema voor 2019 is trouwens "Flower Power'!
We fietsen verder naar Leiden waar de Ali-B al op ons wacht. 
's Avonds vrije tijd in de oudste universiteitsstad van Nederland.

Woensdag: Leiden—Aalsmeer (hele fietsdag: 39km)
Onze huidige fietstocht gaat opnieuw door bloeiende bloemenbollenvelden en ook het duinengebied van Noordwijk en Katwijk. We bezoeken onderweg een bloembollenkwekerij waar we o.a. verschillende soorten wilde tulpen kunnen bewonderen. Laat je inspireren door het enthousiasme van de gepassioneerde kweker Heijn Meeuwissen tijdens je wandeling door de kleurrijke tulpenrijen en vraag hem alles wat je altijd al wilde weten over bloemen.
Terug in Leiden varen we met de Ali-B2 in ongeveer 2 uur naar Aalsmeer.

Donderdag: Aalsmeer-Gouda(25-30km p. fiets)
In de vroege ochtend bezoeken we 's werelds grootste bloemenveiling in Aalsmeer waar we het hele veilproces vanaf een speciale galerij kunnen volgen. Terug aan boord wordt de scheepsdiesel gestart en varen we o.a. door twee plassengebieden (Westeinder Plassen & Braassemermeer) en de Gouwe tot Gouda.
Tussendoor gaan de fietsen van boord voor een fietstocht langs de Oude Rijn en dwars door de Reeuwijkse Plassen naar Gouda.

Vrijdag: Gouda-Alphen (20-30km p. fiets)
Na onze laatste vaartocht op de Gouwe en Oude Rijn terug naar Alpen fietsen we na de lunch op de Braassemermeer-route langs oude boerderijen in traditionele stijl .
We sluiten deze afwisselende week af met ons traditionele kapiteins diner en genieten nog eens van een gezellige boordavond.

Zaterdag: Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar.

 

 

 

scroll up