Hollands Metropolen & Groene Hart

Alphen-Amsterdam-Utrecht-Rotterdam-Den Haag-Alphen

De klassieke metropolen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, omgeven van een waterrijk idylle, maar ook duinen en strand – dat zijn de typische ingrediënten van deze achtdaagse vaar-fietsreis. Beleef het groene en tegelijk ook culturele hart van Nederland. Heerlijke fietstochten door het unieke plassen- en veenlandschap van Vecht en Amstel en ook het beschermde duingebied bij Den Haag staan op het programma. Proef tijdens een wandeling de charme van de historische binnensteden. 

Za: Alphen a/d Rijn
Inschepen in Alphen a/d Rijn om 16 uur. Onder het genot van een kopje koffie heten wij u van harte welkom en maakt u kennis met de bemanning en het programma. Na het avondeten kunt u nog een wandeling langs de Oude Rijn tot in het vernieuwde centrum van Alphen maken.

Zo: Alphen-Amsterdam
De trossen gaan los voor onze eerste vaart op de Ali-B2. Het gaat over Aarkanaal en Amstel met zijn mooie buitenplaatsen naar Amsterdam. In Ouderkerk a/d Amstel gaan we van boord en fietsen door het "Amstelland" langs slingerende rivieren met als eindbestemming Amsterdam, waar het schip op een mooi plekje aan de buitenkant van de grachtengordel al is afgemeerd.
Liefhebbers kunnen nog een heerlijke avondwandeling langs de Amsterdamse grachten maken.

Ma: Amsterdam-Nigtevecht-Utrecht
Na een indrukwekkende vaart door de Amsterdamse hoofdgrachten en het havengebied landen we op het Amsterdam-Rhijnkanaal. We stoppen in Nigtevecht waar onze huidige fietstocht door de Vechtstreek begint. We rijden langs de prachtige en kronkelende rivier de Vecht met zijn betoverende decor van kastelen, landhuizen en schilderachtige theehuizen. In Utrecht stappen we weer aan boord en genieten van een heerlijk driegangenmenu.
Utrecht staat bekend om haar binnenstad met werfkelders langs de grachten vol cafés en terrassen aan het water, vooral 's avonds een echte aanrader.

Di: Utrecht-Rotterdam
's Ochtends heeft u nog eens tijd voor Utrecht. We bevelen een rondvaart door het historische centrum aan.
In de middag start onze vaartocht over het Amsterdam-Rhijn-kanaal, Lek en Nieuwe Maas met als eindbestemming Rotterdam. Geniet tijdens de intocht de imposante Rotterdamse skyline. We meren af in de historische Veerhaven gelegen in het Scheepvaartkwartier, waar statige herenhuizen aan klassieke lanen het rijke scheepvaartverleden van Rotterdam doen voortleven. Een ideaal startpunt voor een individuele avondwandeling langs de highlights van het Manhattan aan de Maas

Wo: Rotterdam-Delft-Den Haag
We verlaten Rotterdam over een oude waterweg, varen door het Jeneverstadje Schiedam en zien na 2,5 uur al de contouren van Delft verschijnen. In Delft gaan de fietsen van boord en fietsen we na een kort bezoek aan Delft door het natuurgebied Delftse Hout naar Den Haag waar de AliB2 ligt aangemeerd.
In den avond is er de eerste mogelijkheid voor een bezoek aan Den Haag.

Do: Den Haag- Duinen & Strand
Vandaag fietsen we o.a. door het prachtige duin – en natuurgebied Meijendeel tot aan de Nordzeekust met mogelijke strandpauze. Op de terugweg rijden we via de Scheveningse bosjes Den Haag binnen.
Aansluitend heeft u tijd om in uw eigen tempo de bruisende binnenstad te verkennen en de Haagse sfeer te proeven of met de tram het nabijgelegen Delft nog eens te bezoeken.

Vr: Den Haag-Alphen
De laatste dag begint met een erg mooie vaartocht op de Vliet door meerdere historische bruggen en de smalle sluis van Leidschendam. Mooie parken, herenhuizen met prachtige tuinen en boerderijen in traditionele stijl trekken in een rustig tempo aan ons voorbij.
Terug in Alphen fietsen we vervolgens dwars door het Groen Hart langs oude boerderijen.
We sluiten deze week af met ons traditionele kapiteins diner.

Za: Ontschepen voor 10 uur
Na het ontbijt eindigt uw vaar-fietsreis. We hopen dat u genoten heeft van deze "Lekker we in eigen Land" vakantie.

 

scroll up