Holland Special Toer 

 Alphen-Amsterdam-Haarlem-Leiden-Delft-Rotterdam-Alphen

Verwelkom de nazomer op een speciale manier: Stap aan boord van ons minicruise schip en beleef tijdens uw vaar- en fietstochten de provincies Zuid- en Noord- Holland. We ervaren de kleurrijke landschap en meren aan in gezellige, eeuwenoude steden zoals Amsterdam, Haarlem, Leiden en Delft. Een highlight is de wereldhavenstad Rotterdam met zijn unieke moderne architectuur. We bewonderen niet alleen de skyline vanaf het water maar bieden u ook een stadswandeling vanuit onze ligplaats in de historischeVeerhaven.

Zaterdag: Alphen aan den Rijn
Inschepen in Alphen a/d Rijn om 16 uur. Onder het genot van een kopje koffie heten wij u van harte welkom en maakt u kennis met de bemanning en het programma. Na het avondeten kunt u nog een wandeling langs de Oude Rijn tot in het vernieuwde centrum van Alphen maken.

Zondag: Alphen-Amsterdam
De trossen gaan los voor onze eerste vaart op de Ali-B2. Het gaat over Aarkanaal en Amstel met zijn mooie buitenplaatsen naar Amsterdam. In Ouderkerk a/d Amstel gaan we van boord en fietsen door het "Amstelland" langs schilderachtige, slingerende riviertjes met als einddoel Amsterdam, waar het schip op een mooi plekje aan de buitenkant van de grachtengordel al is afgemeerd.
Liefhebbers kunnen nog van een avondwandeling langs de Amsterdamse grachten genieten.

Maandag: Amsterdam-Haarlem
De Ali-B2 brengt ons via Amstel en de Nieuwe Herengracht naar het Oosterdok en verder door het havengebied, Noordzeekanaal en Spaarne naar Haarlem.
's Middags fietsen we door de Kennemer Duinen tot aan de Noordzee met een mogelijke 'strandpauze'.
Na het avondeten bevelen we een wandeling door het oude centrum van Haarlem aan. Deze Oudhollandse stad is vol van grote en kleine bezienswaardigheden: prachtige torens, stille hofjes, gevelstenen en zijn unieke Grote Markt met de gotische St. Bavokerk.

Dinsdag: Haarlem-Leiden
De trossen gaan los voor onze vaartocht door het centrum van Haarlem waarbij meerdere historische bruggen voor ons open moeten gaan. Verder gaat het op de ringvaart van de Haarlemmermeer en Kagerplassen naar de oude universiteitsstad Leiden.
In de middag volgen we op de fiets de "Kaagroute", een afwisselende tocht langs molens en mooie natuur.
's Avonds heeft u tijd voor een stadswandeling door de binnenstad van Leiden.

Woensdag: Leiden-Delft
In de ochtend steken we van wal voor een heel afwisselende vaartocht op de Vliet door meerdere historische bruggen en de smalle sluis van Leidschendam. Mooie parken, herenhuizen met prachtige tuinen en boerderijen in traditionele stijl trekken in een rustig tempo aan ons voorbij.
We meren af in het Delft, bekend om het Delfts Blauw, de verbondenheid met het Oranjehuis, de vele monumenten en de uitgesproken sfeer...
Na een fietstocht door de beschermde groene enclave Midden-Delfland heeft u 's avonds tijd voor Delft.

Do: Delft-Rotterdam
We verlaten Delft op de Delftsche Schie richting Rotterdam. We passeren de parksluis in Rotterdam en meren af in de historische Veerhaven gelegen in het Scheepvaartkwartier, waar statige herenhuizen aan klassieke lanen het rijke scheepvaartverleden van Rotterdam doen voortleven. Hier start een stadswandeling langs de highlights van het Manhattan aan de Maas.

Vrijdag: Rotterdam-Alphen
In de ochtend bewonderen we tijdens onze vaartocht op de nieuwe Maas de imposante Skyline van Rotterdam. Via de Hollandse IJssel, Gouwe en Oude Rijn bereiken we na ruim 4 uur onze thuishaven in Alphen.
Na de lunch fietsen we langs oude boerderijen in traditionele stijl en genieten van het mooie landschap in het 'Groene Hart van Holland'.
We sluiten deze afwisselende week af met ons traditionele kapiteins diner en genieten nog eens van een gezellige boordavond.

Zaterdag: Afscheid na het ontbijt

 

scroll up