Dagtochten 

Routesuggesties:

1. Rondvaart Hollandse plassen
Afwisselende vaartocht door het Groene Hart: over het Braassemermeer, Ringvaart van de Haarlemmermeer, Kagerplassen en Oude Rijn.Deze tocht kan gecombineerd worden met een bezoekje aan Lei­den. Aldaar kunnen wij u een stadswandeling met stadsgids aanbeve­len, een bezoek aan de Hortus Botanicus of het Rijnlands Mo­lenmuseum. Een mooie fietstocht in deze omgeving is de Kaag­route (ca. 35 km).
Duur: ca. 4 uur  exclusief uitstapjes.
Voorbeeldarrangement>>

2. Braassemermeertocht
We varen over de Oude Rijn en de Heimanswetering naar het populaire watersportgebied het Braassemermeer, waar we een rondvaart maken.Terug in Alphen kunt u in het Themapark ‘Archeon‘ het levende verleden van Nederland beleven of in ‘Avifauna‘ de grootste vogelcollectie van Nederland bewonderen.
Duur: ca. 3 uur exclusief uitstapjes.

3. Gouwetocht
Deze tocht voert ons over de Gouwe  naar Gouda. We passeren o.a. Boskoop, alwaar we een mooie uitzicht over de talrijke boomkwekerijen hebben. We kunnen hier overigens een bezoek brengen aan het Boskoops kwekerijmuseum.
Suggesties in Gouda zijn:
- Stadswandeling o.l.v. een gids
- Rondleiding museumhaven en bezichtiging voormalige vrachtvaarder onder zeil
- Het kaasexposeum.
Na uw bezoek aan Gouda brengt de ´ALI-B2´ u weer terug naar Alphen.
Duur: ca. 4 uur exclusief uitstapjes.

Andere steden die kunnen aandoen zijn:
- Amsterdam
- Haarlem
- Rotterdam
- Delft
- Den Haag
Er is toeristische informatie van deze steden aan boord aanwezig zoals stadswandelingen en er zijn diverse uitstapjes mogelijk.

Wij zullen u graag adviseren bij het bepalen van uw bestemming en de samenstelling  van uw programmaonderdelen.

 

scroll up