Vraag & antwoord

Onder boekingsinfo's vindt u tips en informatie over onze vaarvakanties en de boekingsprocedure.
We hebben u hieronder de meest gestelde vragen en onze antwoorden op een rij gezet.

Hoe boek ik een reis op de Ali-B?
Zie onder 'boekingsinfo'.

Hoelang van tevoren moet ik boeken?
Groepsboekingen worden in de laatste jaren steeds populairder. Om met uw eigen groep uw favoriete datum te kunnen boeken en ook van o.a. een vroegboekkorting te kunnen profiteren, is een vroegtijdige aanmelding aan te bevelen (ca. 1,5 -1 jaar van tevoren).
Individuele boeking: We bieden per jaar ongeveer 3-4 individuele data voor weektochten aan. Hier adviseren we een vroegtijdige aanmelding. In oktober van het voorafgaande jaar wordt het definitieve boekingsschema vastgelegd zodat u vanaf oktober voor het komende seizoen kunt boeken. Uiteraard kunt u al eerder geheel vrijblijvend een optie nemen.

Welke verzekeringen beveelt u aan?
Naast de wettelijk verplichte garantieregeling bij GGTO zijn er geen kosten voor een verzekering in de reissom inbegrepen. Wij adviseren in ieder geval om een annuleringsverzekering en een geschikte reisverzekering bij de eigen verzekeringsmaatschappij af te sluiten.

Wie reist mee op de Ali-B2?
Er is eigenlijk geen leeftijdsbeperking. Kinderen en volwassene genieten net zo veel van onze heerlijk verzorgde, actieve reizen als 70 – 80 jarige gasten. Met ons reizen singles, stellen, vriendenkringen en families. Onze gasten vertegenwoordigen een breed scala aan interesses en beroepen en delen het plezier van vaarvakanties.
Veel van onze gasten zijn vaste klanten of komen op aanbeveling van vrienden en kennissen.

Zijn er kinderen welkom aan boord?

Wat is inbegrepen in de reisprijs?
Een gedetailleerde beschrijving vindt u aan het einde van elke reisbeschrijving van onze individuele touren of ook onder Prijzen>.

Hoe ziet er een hut uit?
De 6 authentiek ingerichte 2-persoonshutten zijn voorzien van een stapelbed met een bredere benedenbed, een wastafel met warm en koud water, kastruimte, verwarming en een traditionele patrijspoort. Het huttencompartiment beschikt over airconditioning en gedeelde sanitair ( 2 ruime douches en 3 toiletten).
In de sfeervolle, gezellige salon wordt dagelijks de maaltijden geserveerd. 's Avonds kunt u genieten van een drankje aan onze kleine scheepsbar of op het zonnedek.

Kan ik een hut voor alleengebruik boeken?
Dit is afhankelijk van de boekingssituatie van de betreffende reis. Zo ja, dan  max. een single hut per reis.

Is de heen- en terugreis inbegrepen?
Nee. Onze rondreizen beginnen en eindigen in Alphen a/d Rijn (uitzonderingen one-way-tours Friesland of België).

Waar kan ik mijn auto parkeren tijdens de reis?
De auto's kunnen gratis in de omgeving van de ligplaats geparkeerd worden. De liplaats ligt net buiten het centrum van Alphen in een rustige woonomgeving.

Hoe betaal ik aan boord?
U kunt uw consumpties en mogelijke andere kosten alleen contant betalen.

Welke maaltijden en dranken zijn inbegrepen?
Onze meerdaagse vaarreizen zijn heerlijk verzorgd. Laat u zich door onze 'kombuis' verwennen met afwisselende en smaakvolle gerechten.U begint de dag met een uitgebreid ontbijt, geniet van een gevarieerd lunch (pakket) en driegangendinner. Tijdens onze weektochten zijn er op één dag geen lunch en avondeten inbegrepen. 
Drankjes zoals wijn, bier of frisdrank zijn aan boord in onze goed gevulde scheepsbar tegen een vergoeding verkrijgbaar. Tijdens de week kunt u alle geconsumeerde dranken in een lijst opschrijven. Aan het einde van de week wordt afgerekend waarbij u alleen contant kunt betalen. Als u uw eigen wijn wilt drinken, wordt een kurkgeld van enkele euro's in rekening gebracht.

Wordt er rekening gehouden met een diët?
Indien u speciale dieetwensen heeft (vegetarisch of lactose of glutenvrije diëten), geef dit dan tijdens de boeking aan. Vegetarische maaltijden zijn altijd mogelijk. Voor speciale diëten (zoals lactose of glutenvrij) kunnen we extra kosten aan u doorberekenen.

Mag ik aan boord roken?
Roken is niet toegestaan onder dek, wel op het zonnedek

Mag ik een hond meenemen?
Het meenemen van een hond is op onze reizen niet toegestaan. Alleen als u met uw eigen groep het hele schip boekt bestaat de mogelijkheid als alle deelnemers ermee instemmen.

Hoe zien er de huurfietsen uit?
Zie fietsen>

Mag ik mijn eigen fiets meenemen?
Eigen fietsen kunnen in principe worden gebracht, maar door de beperkte opslagruimte op het voordek is dit maar beperkt mogelijk. Vraag gewoon met uw boeking of het mogelijk is. In dit geval zijn de eigenaar & bemanning niet aansprakelijk voor enige schade, verlies of diefstal.

Zijn de fietstochten begeleid of individueel?
Onze fietstochten bieden we o.b.v. een ervaren en enthousiaste fietsgids aan. Maar u kunt er ook voor kiezen om met een eigen routekaart erop uit te gaan. 

Hoe ziet er een fietstocht uit?
We fietsen meestal 's middags ca 4 uur van 13:30-17:30. De fietstochten van 20-35km zijn relatief licht en we houden naast enkele kleine (foto) pauzen een stoppen bij een mooi terrasje voor een langere koffiepauze. 

Hoe fit moet ik zijn voor de fietstochten?

Wat doen we als het regent?
De meeste mensen dragen regenkleding op hun fietstocht. Als het weer fietsen absoluut onmogelijk maakt (dit gebeurt niet vaak!), organiseren we een alternatief programma. Zo heeft u meer tijd voor een bezoek aan de historische binnensteden. Bezienswaardigheden liggen meestal op loopafstand van onze ligplaats. Afhankelijk van de weerprognoses & de mogelijkheden kunnen ook de programmaonderdelen varen & fietsen omgedraaid worden.

Zijn de fietstochten geschikt voor kinderen? 

scroll up