Weekendvaartocht Delft

“Alphen-via Rotterdam naar Delft-Leiden-Alphen”

Vrijdag:  Alphen
Vanaf 20.00 heten wij u van harte welkom aan boord. Bij een drankje of kopje koffie maakt u kennis met de bemanning en het programma.

Zaterdag: Alphen-via Rotterdam naar Delft
Om 9.00 uur gaan de trossen gaan los voor de onze eerste vaartocht over de Oude Rijn en de Gouwe. We varen door de historische hefbruggen van Boskoop en Waddinxveen en genieten van mooie uitzichten over de vele boomkwekerijen. Verder gaat het over de Hollandse IJssel &Nieuwe Maas richting de wereldhaven Rotterdam. We bewonderen de Rotterdamse  skyline en passeren de Euromast, het hoogste uitzichtpunt van Nederland, welke we kunnen bezoeken.  Via het landelijke riviertje de ‘Schie’ bereiken we naar ca. 6,5 uur Delft, bekend om het Delfts Blauw, de verbondenheid met het Oranjehuis, de vele monumenten en de uitgesproken sfeer…  Aan boord vindt u uitgebreide toeristische informatie en door onze jarenlange ervaring kunnen we u goed adviseren bij het invullen van uw walprogramma.

Zondag Delft-Leiden-Alphen
Na een uitgebreid ontbijt steken we van wal voor een heel afwisselende vaartocht over de Vliet en Oude Rijn. We passeren enige historische bruggen en de smalle sluis van Leidschendam. Mooie parken, herenhuizen met prachtige tuinen en boerderijen in traditionele stijl trekken in een rustige tempo aan ons voorbij. We kunnen nog in Leiden stoppen voor een korte wandeling van ca. 2,5 uur door het historische stadcentrum.
Terug in Alphen nemen we tegen 17:00 uur afscheid van elkaar.

scroll up