Weekendvaartocht Amsterdam

Alphen-Haarlem-Amsterdam-Alphen”

Vrijdag:  Alphen
Vanaf 20.00 heten wij u van harte welkom aan boord. Bij een drankje of kopje koffie maakt u kennis met de bemanning en het programma. Wie wil kan nog van een avondwandeling langs de Oude Rijn naar het vernieuwde centrum van Alphen genieten.

Zaterdag: Haarlem-Amsterdam
Om 9 uur steken we van wal en varen over de westelijke Ringvaart van de Haarlemmermeer naar Haarlem alwaar we om ca. 13.00 uur afmeren. 
De vaartocht met de ALI-B2 over de Spaarne in combinatie met een stadswandeling door het oude centrum is de manier om kennis te maken met deze Oud-Hollandse stad en haar rijke verleden. Haarlem is vol met grote en kleine bezienswaardigheden: De grote markt met o.a de St. Bavokerk en het Raadhuis uit de 13e eeuw, stille hofjes, prachtige herenhuizen en antiekwinkels.
Vertrek vanuit Haarlem: 15.30 uur. We verlaten Haarlem en passeren het sluisje van Spaarndam. Via het Noordzeekanaal en het havengebied bereiken we Amsterdam.
Hier meert de ALI-B2 in het Oosterdok af. Aankomsttijd: 18 uur. Proef tijdens een avondwandeling de charme van 'Amsterdam by night' of geniet van een gezellige avond aan boord.
Mocht u meer tijd in Amsterdam willen hebben dan stoppen we niet in Haarlem.

Zondag: Amsterdam-Alphen
Na een uitgebreid ontbijt begint onze aantrekkelijke vaartocht door het centrum van Amsterdam. Talrijke bruggen gaan voor ons open. Verder gaat het via oostelijke Ringvaart van de Haarlemmermeer, langs Aalsmeer, over het Braassemermeer en door het mooie plaatsje Woubrugge terug naar Alphen, alwaar we om 17.00 uur afscheid nemen.

scroll up